Mesajul Episcopului Ioan al Sorocii adresat Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la aniversarea celor 53 de ani ai vieții

Preasfințite Episcop PETRU,

La aniversarea celor 53 de ani ai vieții Vă adresez sincere felicitări și doriri de tot binele.
În această zi remarcabilă îl rugăm pe Domnul Iisus Hristos – Arhiereul Cel veșnic să Vă dăruiască pace și sănătate, dar și multă putere pentru a izbuti continuarea valoroaselor lucrări inițiate de către Preasfinția Voastră.

În decursul anilor ați devenit părinte duhovnicesc, sprijinitor și ajutător pentru mulți slujitori și credincioși din țara noastră, fiind un viu exemplu de Ierarh harnic și neobosit.

La mulți și binecuvântați ani, Preasfinția Voastră!

Cu frățească dragoste,

+IOAN,

EPISCOPUL SOROCII,
VICAR AL MITROPOLIEI MOLDOVEI

Liturghie Arhierească și slujba prohodului nou-adormitului protoiereu Samon Ţîmbaliuc la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie “ din Ciutuleşti

Duminica, 25 octombrie 2020, la biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din satul Ciutuleşti, raionul Florești, clopotele au răsunat în dungă, vestind trecerea în veșnicie a parohului acestui sfînt locaș, vrednicul de pomenire protoiereu Samon Ţîmbaliuc. Sute de enoriași cu lacrimi în ochi și inimile frînte de durere, îndoliata preoteasă Elena cu trei copii și rudele îndurerate, prietenii și cunoscuții au venit să-l petreacă în ultimul drum pe cel care a fost un iubitor; blînd și înțelept părinte, om cu suflet mare și prieten adevărat plecat dintre noi la o vîrstă atît de fragedă. Continuă să citești

Mesajul de condoleanţe al PS Ioan, Episcop de Soroca, în legătură cu trecerea la cele veşnice a Arhimandritului Rafail (Bodiu)

În profundă întristare am aflat de plecarea din această viață a vrednicului de pomenire Părinte Arhimandrit Rafail (Bodiu), Starețul Mănăstirii Sf. Prooroc Ilie din s. Nicoreni, r. Drochia.

În aceste momente grele pentru obștea monahală și toți cei care l-au cunoscut și l-au prețuit, ne rugăm Mântuitorului Hristos, să odihnească sufletul robului Său, în lumina cea neînserată a Împărăției Sale, unde drepții ca luminătorii strălucesc.

Celor care se roagă pentru odihna nou-adormitului rob al lui Dumnezeu, Arhimandritului Rafail, ne alăturăm și noi, transmițând regretele noastre și sincerele condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții! 

IOAN,
EPISCOP DE SOROCA,
VICAR AL MITROPOLIEI CHIŞINĂULUI ŞI A ÎNTREGII MOLDOVE

Slujire arhierească la Catedrala episcopală din Soroca de ziua Adormirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul

În dimineața zilei de vineri, 9 octombrie 2020, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca, de ziua Adormirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul. Continuă să citești

Mesajul Episcopului Ioan de Soroca adresat părintelui Nicolae CRAVEȚ la 40 de ani ai vieții

Preacucernice Părinte Nicolae,

Sincere felicitări cu ocazia împlinirii vârstei de 40 de ani.

Fiți binecuvântat și ocrotit de Atotțiitorul
Dumnezeu!

Întru mulți ani, Stimate Părinte protopop și secretar!

Cu arhierești binecuvântări,

IOAN,
EPISCOPUL SOROCII,
VICAR AL MITROPOLIEI MOLDOVEI