Duminica a XXVII-a după Cincizecime, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În Duminica a XXVII-a după Cincizecime, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

În rostirea predicatorială, PS Ioan a explicat credincioșilor Pericopa Evanghelică a Duminicii, care prezintă Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina.

După Rugăciunea Domnească – Tatăl Nostru, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

La final, PS Ioan împreună cu soborul preoțesc a săvârșit un Tedeum de mulțumire, invocând în rugăciune pe Sfântul Ierarh Filaret, Mitropolitul Moscovei și al Kolomnei (1867) sărbătorit astăzi.

Tradițional, Episcopul vicar a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, care în această zi a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din satul Căpriana, raionul Strășeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *