Episcopul Ioan de Soroca a săvârșit un pelerinaj la locurile sfinte din Rusia

În perioada 1-3 octombrie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan de Soroca a săvârșit un pelerinaj la locurile sfinte din Rusia.

Astfel, ierarhul a vizitat lavra „Sfânta Treime” din Serghiev Posad, mănăstirea stavropighială „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova, Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Vladimir și mănăstirile din orașul Murom.

Miercuri, 2 octombrie, Episcopul Sorocii s-a aflat la biserica „Sfânta Muceniță Parascheva” din localitatea Velikodvorie, raionul Gushrustalinîi din reg. Vladimir, unde este înmormântat ÎPS Serapion (Fadeev), Mitropolit al Chișinăului și al Moldovei (1987-1989).

La 19 noiembrie curent, se împlinesc 20 de ani de la trecerea la cele veșnice a Mitropolitului Serapion. În acest context, la mormântul ierarhului a fost săvârșită o panihidă.

În dimineața zilei de 3 octombrie, având binecuvântarea ÎPS Gheorghe, Mitropolit de Nijnii Novgorod și Arzamas, vlădica Ioan a slujit Acatistul Cuviosului Serafim de Sarov la racla cu moaște ale sfântului, apoi Dumnezeiasca Liturghie în mănăstirea „Sfânta Treime” din Diveevo.

După slujbă, arhiereul vicar a transmis mesajul Mitropolitului Vladimir Egumenei Serghia, stareța așezământului monastic și întregii obști călugărești, mulțumindu-le pentru găzduire.

Menționăm că în mănăstirea Diveevo se nevoiesc aproximativ 20 de monahii originare din Republica Moldova.

Preasfințitul Ioan a fost însoțit în acest itinerar duhovnicesc de către Protoiereul Nicolae Craveț, secretarul Vicariatului de Soroca și un mic grup de pelerini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *