Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul cetate Soroca

În Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt, 25 septembrie 2022, care precede praznicul Înălțării Sfintei și de Viață Făcătoare Cruci, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul cetate Soroca.

În cuvântul de învăţătură rostit credincioşilor prezenţi, Episcopul Ioan a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică.

Taina coborârii Fiului lui Dumnezeu”, a arătat PS Ioan, „se desăvârşeşte prin Cruce, pe care, răstignindu-Se, îmbrăţişează întreaga omenire, răscumpărând-o. Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane şi restabilirea ei în starea de la început, ci şi în revărsarea în noi a vieţii care este în Dumnezeu”.

„Opera de mântuire a lui Hristos este un act pornit din iubire nemărginită a lui Dumnezeu, care constă nu numai în vindecarea naturii umane și restabilirea ei în starea de la început, ci și în revărsarea în noi a vieții care este în Dumnezeu”, a încheiat Episcopul Sorocii.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Vicar al Mitropoliei Moldovei a invitat credincioșii soroceni să participe și la sărbătoarea în cinstea Înălțării Sfintei Cruci, ce va avea loc marți, 27 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *