În Duminica Tuturor Sfinților Episcopul Ioan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală din municipiul Soroca

În Duminica Tuturor Sfinților, 30 iunie 2024, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca și Drochia a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Soroca.

Alături de Preasfinția Sa au slujit chelarul Catedralei episcopale, Prot. Alexandru Ilescu și clericii sfântului locaș.

În predica de astăzi, Episcopul Ioan, a menționat că în Duminica Tuturor Sfinților îi prăznuim pe toți Sfinții pentru a arăta unitatea de credință și de mărturisire a Bisericii, care îi cheamă pe toți oamenii să devină sfinți și să propovăduiască adevărul. Totodată, Ierarhul a remarcat că astăzi îi pomenim și pe toți Sfinții necunoscuți, care au dobândit în fața lui Dumnezeu o mare cinste. Deși sunt încă necunoscuți pentru noi, ei sunt pururea rugători pentru sufletele noastre.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Ioan i-a binecuvântat pe enoriașii catedralei episcopale din municipiul Soroca și le-a exprimat un cuvânt de zidire duhovnicească în ajunul Postului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, care se va începe mâine, 1 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *