ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat slujba înmormântării pentru dl Mircea Snegur, primul președinte al țării noastre

La data de 16 septembrie 2023, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, a oficiat în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, slujba înmormântării pentru robul lui Dumnezeu, nou adormitul dl Mircea-Mihail Snegur, primul președinte al Republicii Moldova.

În dimineața zilei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Petru, arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni căruia i-a coliturghisit: prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al catedralei, prot. mitr. Vadim Corostinschi, secretarul eparhiei de Ungheni și Nisporeni, PC arhim. Spiridon (Marin), starețul Mănăstirii Hîrbovăț, PC arhim. Pavel (Tabacari), duhovnicul Mănăstirii Hîncu și un sobor de preoți și diaconi.
La Sfânta Liturghie au înălțat rugăciuni ÎPS Mitropolit Vladimir, PS episcop Ioan de Soroca, PC egum. Parascheva (Cazacu), stareța Mănăstirii Hîncu, îndurerata familie Snegur, rudele și prietenii.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a venit cu un cuvânt de încurajare și compasiune pentru îndurerata familie și pentru toți cei prezenți evocând personalitatea dl-ui președinte dar și efortul mare pe care l-a adus întru susținerea Bisericii Ortodoxe din țara noastră.
De la catedrala mitropolitană, sicriul cu trupul neînsuflețit al dl-ui Mircea-Mihail a fost condus în procesiune funerară până la Palatul Republicii unde cei care l-au cunoscut, au oferit un cuvînt de mângâiere pentru îndurerata familie, de aici, trupul neînsuflețit al primului președinte al țării a fost condus la Cimitirul Centrul (Armenesc) din Chișinău.
Dumnezeu să-l odihnească cu drepții.
Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *