Praznicul Înălțării Domnului celebrat liturgic la catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, la Praznicul Înălțării Domnului, Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca, vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău.

Sărbătoarea de astăzi amintește de ridicarea Mântuitorului Iisus Hristos cu Trupul la Cer, după 40 de zile de la Învierea Sa din morți. Înălțarea Domnului este ultimul eveniment din viața pământească a Mântuitorului.

„Mântuitorul Hristos S-a Înălțat la 40 de zile de la Înviere, după ce i-a pregătit pe ucenicii săi, în văzul lor. Domnul Iisus s-a înălțat la ceruri în fața ucenicilor și a Maicii Sale pentru că erau încredințați că El este Fiul lui Dumnezeu Cel înviat din morți. Înălțarea Domnului s-a făcut pentru ca Duhul Sfânt să se coboare. Noi ne înălțăm duhovnicește când Duhul Sfânt coboară peste noi”, a menționat ierarhul în cuvântul predicatorial.

La final, Preasfinția Sa, a transmis felicitări tuturor credincioșilor cu acest remarcabil prilej de frumoasă sărbătoare creștină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *