PS Ioan al Sorocii a participat la Sfânta Liturghie prilejuită de jubileul de 25 ani de arhierie ai ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat

La data de 2 septembrie 2023, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir condus Liturghia praznicală prilejuită de aniversarea a 25 ani de arhierie a ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat.

În dimineața, zilei Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat de către ÎPS Anatolie, soborul de arhierei ai BOM, soborul de preoți prezenți şi mulțimea de credincioși veniți la jubileul Înaltpreasfinției Sale.

Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită într-o atmosferă solemnă în catedrala episcopală „Sf. Ioan Botezătorul” din Comrat, Găgăuzia. Întâistătătorului i-au coliturghisit:

ÎPS Sava, arhiepiscop de Tiraspol și Dubăsari.
ÎPS Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat.
ÎPS Marchel, arhiepiscop de Bălți și Fălești.
ÎPS Nicodim, arhiepiscop de Edineț și Briceni.
PS Ioan de Soroca, episcop-vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.
PS Siluan de Orhei, episcop-vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.
Secretari eparhiali, protopopi, stareți, preoți și diaconi din Republica Moldova.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate darurile și binecuvântările revărsate cu milostivire asupra Înaltpreafințitului arhiepiscop Anatolie.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul arhieresc al episcopiei de Cahul și Comrat.

Soborul de Arhierei și preoți în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, au săvârșit te-deum de mulțumire lui Dumnezeu, maicii Domnului și tuturor sfinților pentru toți acești ani în care Înaltpreasfinția Sa, Anatolie a păstorit și păstorește această de Dumnezeu binecuvântată episcopie.

La sfârșitul liturghiei, ÎPS Mitropolit Vladimir, a decorat pe ÎPS Anatolie cu Ordinul  „ Sfântul Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. I și i-a oferit în dar un Engolpion în semn de înaltă recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *