Sărbătoarea Tăierii împrejur a Domnului și pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, la catedrala episcopală din Soroca

La data de 14 ianuarie, când Biserica prăznuiește Tăierea împrejur a Domnului, pomenirea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și începutul noului an calendaristic (stil vechi), episcopul Ioan de Soroca, vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a slujit împreună cu clericii catedralei episcopale și enoriașii prezenți la sfânta liturghie în catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

În cuvântul de învățătură rostit, episcopul Ioan a vorbit despre semnificațiile Tăierii împrejur cea după trup a Domnului Iisus Hristos.

De asemenea, ierarhul a prezentat aspectele de căpătâi ale vieții și activității marelui ierarh capadocian, Sfântul Vasile cel Mare, care a rămas și este un model de viețuire și lucrare duhovnicească pentru întreaga creștinătate.

La sfârșitul sfintei liturghii, chiriarhul Sorocii a oficiat slujba te-deum-ului de Anul Nou și a transmis urarea de „La mulți ani” tuturor credincioșilor. De asemenea, respectând tradiția, Preasfinția Sa, împreună cu preoții slujitori au semănat credincioșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *