Adunarea anuală a clerului din Vicariatul de Soroca

12380197_1678649485746668_1661876205_n

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, astăzi la Soroca a avut loc Adunarea anuală a clerului din Vicariatul de Soroca.

Ședința a fost deschisă de către Protopopul de Soroca, Prot. mitr. Nicolae Craveț, care a anunțat ordinea de zi a adunării. A urmat discursul PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, care a prezentat o amplă dare de seamă a activității pastoral-misionare, trecând în revistă cele mai importante evenimente eclesiastice și administrative ale anului 2015, desfășurate în cadrul Vicariatului de Soroca.

De asemenea, Episcopul a adus la cunoștința preoților deciziile Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, precum și mai multe subiecte ce țin de viața bisericească.

Totodată, s-a vorbit despre editarea și distribuirea manualelor de religie pentru clasa a VII-a, dar și despre necesitatea stringentă de a pune la dispoziția elevilor și profesorilor a manualelor de religie pentru clasele a VIII-a și a IX-a.

Prin vizitele pastoral-misionare pe care le-a efectuat în mai multe parohii din Vicariat, prilejuite de sărbătorile religioase importante sau de manifestările culturale desfășurate, Vlădica Ioan a apreciat dăruirea, osteneala și lucrarea rodnică a tuturor preoților și credincioșilor.

La final PS Episcop Ioan, a mulțumit celor prezenți pentru dragostea arătată prin participarea la acest eveniment major, privind activitatea Vicariatului de Soroca, dar și pentru implicarea activă a clerului și credincioșilor în viața Bisericii, prin implementarea noilor proiecte pastoral-misionare și social-filantroprice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *