Cinstirea liturgică a Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca

În dimineața zilei de joi, 21 mai 2020, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în curtea Catedralei episcopale „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul.

La această slujbă, alături de Episcopul Sorocii au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Nicolae Craveț, Protopop și secretar al Vicariatului Soroca, PC Arhim. Serafim (Răzmerița), starețul mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Țîpova, r. Rezina, PC Arhim. Paisie (Tamazlîcaru), starețul schitului „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Stîrceni, r. Florești și un sobor de preoți și diaconi.

PS Episcop Ioan și-a serbat astăzi ocrotitorul spiritual. Ierarhul a rostit în cadrul Sfintei Liturghii rugăciuni de mulțumire pentru harul revărsat de Dumnezeu asupra sa și asupra credincioșilor.

După pericopa evanghelică PS Ioan rostit cuvântul predicatorial, în care a evidențiat înțelesul duhovnicesc al textului evanghelic rânduit. Ierarhul a vorbit și despre viața și activitatea Sfântului Ioan Evanghelistul, cel care l-a urmat cu iubire și smerenie pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Către final, cu prilejul serbării zilei ocrotitorului spiritual, Episcopul Ioan a primit din partea clerului slujitor și a enoriașilor, alese cuvinte de felicitare însoţite de îndemnul pentru o slujire arhipăstorească îndelungată şi vrednică, în numele Domnului nostru Iisus Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *