Conferința „Lecturile de Crăciun”, organizată în Eparhia de Neftekamsk și Birsk, Rusia

005

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, la data de 2 decembrie a.c., Părintele Arhimandrit Ioan (Moșneguțu), stareț al Sfintei Mănăstiri Țâpova și secretar al Comisiei pentru Canonizarea Sfinților BOM, a reprezentat Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove la conferința „Lecturile de Crăciun”, organizată în Eparhia de Neftekamsk și Birsk, Rusia.

În cadrul forumului bisericesc, Preacuvioșia Sa a prezentat publicului referatul intitulat „Înaltpreasfințitul Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni – întemeietor al Eparhiei de Chișinău și Hotin”. În continuare, Arhim. Ioan a făcut o relatare cu privire la aspecte din perioada contemporană a Bisericii Ortodoxe din Moldova, vorbind și despre argumentele în favoarea unei potențiale canonizări a proeminentului înaintaș și Întâistătător, în persoana Mitropolitului Gavriil.

De asemenea, vorbind din numele ÎPS Mitropolit Vladimir, Arhim. Ioan (Moșneguțu), i-a oferit Preasfințitului Ambrozie, Episcop de Neftekamsk și Birsk, Medalia Jubiliară „25 de ani de slujire arhipăstorească ai Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova.”

Cu acest frumos prilej, Preasfințitul Ambrozie, originar de pe plaiurile moldave, a transmis Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir alese cuvinte de recunoștință pentru distincția care îl onorează, însoțite de respect și sincere sentimente, dragoste întru Hristos-Domnul pentru Înaltpreasfinția Sa și pentru întreaga plinătate a Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Totodată, Preasfinția Sa i-a mulțumit Arhim. Ioan (Moșneguțu) pentru participarea activă la lucrările conferinței, exprimată prin prezentarea bine documentată a aspectelor din complexa activitate a Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Menționăm că la eveniment, alături de starețul Sf. Mănăstiri Țâpova, au mai fost prezenți Egum. Benedicta (Mura), stareță a Sf. Mănăstiri Frumoasa și Domnul Alexandru Vacula, Profesor al Academiei Teologice din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *