Conferința națională: ”Semnificația Teologiei Triadice în viața și misiunea Bisericii Ortodoxe”

10257043_808696685826900_8983336160903036414_nJoi, 15 mai a.c., Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova a organizat conferința națională: ”Semnificația Teologiei Triadice în viața și misiunea Bisericii Ortodoxe”. Evenimentul s-a desfășurat în biblioteca instituției în cinstea ”Arhim. Ermoghen (Adam)”.

La eveniment au fost invitați profesori, studenți, protopopi, stareți, cercetători în domeniul eclezial.

Drept invitat de onoare a fost ÎPS Mitropolit Vladimir, care a binecuvântat evenimentul și a prezentat o comunicare la tema propusă, referindu-se la importanța și evoluția Bisericii dreptmăritoare în istoria sa milenară.

Drept moderator a fost părintele decan Andrei Oistric, oferind cuvântul celor care au conferențiat:

Arhim. Ioan (Moșneguțu), starețul mănăstirii Țâpova, care s-a referit la importanța vieții monahale; Prot. Vetcislav Cazacu, prorectorul Academiei, vorbind despre rolul Sf. Treimi în viața Bisericii; Prot. Iulian Rață, parohul bisericii din s. Lucășeuca, Orhei, abordând tematica Biserica și provorările mass-media; Prot. Eugen Onicov, lector în cadrul instituției, s-a referit la misiunea Bisericii, iar Protodiac. Andrei Irașcu a prezentat activitatea Centrului de misionarism al școlii în cinstea ”Arhim. Anatolie Tihai”.

La final, s-au adus mulțumiri organizatorilor pentru această activitate ziditoare de suflet.

Sursa: Moldova Ortodoxă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *