De sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în parohia Ciudei, reg. Cernăuți

Vineri, 2 august, de ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove și a Înaltpreasfințitului MELETIE, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei, episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din cadrul complexului parohial „Sfinții Trei Ierarhi” din satul Ciudei, raionul Storojineț, regiunea Cernăuți, Ucraina.

Alături de episcopul vicar al Mitropoliei Moldovei s-au rugat arhimandritul NECTARIE (Gherman), starețul mănăstirii Horești, preotul Vasile POJOGA, parohul bisericii din Ciudei, preotul Vasile BRUJA, clerici din Mitropolia Cernăuților, din Arhiepiscopia Tomisului, din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Preasfințitul Ioan a adresat cuvânt de învățătură, felicitându-i pe toți cei prezenți cu prilejul hramului sfântului locaș de închinare.

La rândul său, parohul bisericii preotul Vasile a exprimat mulțumire arhiereului din Republica Moldova, dar și tuturor confraților, credincioșilor pentru împărtășirea bucuriei aflării la Ospățul euharistic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *