Duminica a V-a după Paşti (a Samarinencei), la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

Ne aflăm încă sub razele binefăcătoare şi pline de lumină dumnezeiască ale marelui praznic al Învierii Domnului şi Dumnezeului nostru Iisus Hristos.

În cea de a V-a Duminică de după Paști, (a Samarinencei), Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

După pericopa evanghelică, PS Episcop IOAN, a rostit un cuvânt de învățătură referindu-se nemijlocit la înțelesul Evangheliei din această duminică.

În cadrul Serviciului divin, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, protoiereul Iurie LUPAȘCU, cu prilejul împlinirii a douăzeci de ani de preoție, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.

După oficierea Liturghiei a fost săvârșit un Tedeum, iar mai apoi Episcopul Sorocii l-a felicitat pe părintele protodiacon Anatolie COBZAC cu ocazia prăznuirii Sfântului ocrotitor, iar monahia CRISCHENTIA (Nogailâc), Econom al Catedralei Episcopale, a fost felicitată cu prilejul zilei de naștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.