Duminica a XXIX-a după Cincizecime (a Sfinților Strămoși după trup ai Domnului) la Catedrala episcopală din Soroca

27 decembrie 2020. În Duminica Sfinţilor Strămoşi, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca.

Tot astăzi, Biserica Ortodoxă i-a cinstit în rugăciune pe Sfinții Mucenici Tirs, Levchie, Apolon, Filimon, Arian și Teotih.

În cuvântul predicatorial, Episcopul Ioan a vorbit credincioșilor prezenți despre Împărăția lui Dumnezeu, care poate sălășlui în sufletul fiecăruia dintre noi. Povețele duhovnicești ale ierarhului, întemeiate pe învățătura patristică, s-au întrețesut cu exemple din pericopa evanghelică duminicală. Chemarea la cină reprezintă apelul pe care Dumnezeu îl face fiecărui creștin în parte. Dobândirea comuniunii cu El și a fericirii veșnice depinde de atitudinea și conștiința individuală, în acest fel opțiunea liberă a fiecărui om pecetluindu-i starea în viața de apoi.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ioan a binecuvântat pe cei prezenți, vorbindu-le despre importanța pregătirii fiecărui creștin prin rugăciune și post pentru praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *