Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în mănăstirea „Sfântul Cneaz Vladimir” din satul Horești, raionul Ialoveni

Sâmbătă, 13 mai 2023, pomenirea Sfântului Apostol Iacov al lui Zevedeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan de Soroca a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Cneaz Vladimir” a mănăstirii Horești din raionul Ialoveni.

La slujbă au participat PC arhim. Nectarie (Gherman), egumenul sfintei mănăstiri, prot. Serghei Barbu, cleric al catedralei mitropolitane și vicepreședinte al Sectorului Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media al Bisericii Ortodoxe din Moldova, prot. Nicolae Lisnic, cleric al mănăstirii Horești, protodiac. Oleg Pascal, pelerinii veniți pentru închinare și rugăciune.
În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, clericul mănăstirii, prot. Nicolae Lisnic, a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea cu pietre scumpe.
În cadrul slujbei, monahul Trifon (Cepoi Teodor) a fost hirotonit în treapta de ierodiacon, pe seama mănăstirii.
La sfârșitul slujbei ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură și felicitare clerului și pelerinilor cu prilejul perioadei pascale, îndemnându-i să rămână fideli ascultători și rugători râvnitori ai Sfintei noastre Biserici Ortodoxe din Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *