Episcopul Ioan al Sorocii: Medicii noștri sunt mâinile lucrătoare ale iubirii lui Dumnezeu

Stimați lucrători medicali, dragi farmaciști,

Cu prilejul celebrării Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului am deosebita onoare de a Vă adresa cele mai sincere și nobile gânduri, dorindu-Vă multă putere și inspirație pentru a putea oferi și în continuare asistență profesională și tratamente medicale potrivit stării și particularității fiecărui pacient.

În această zi, permiteți-ne de a Vă exprima sincera noastră recunoștință, alături de rugăciunile Bisericii înălțate pentru cei care veghează necontenit la îngrijirea celor aflați pe patul de boală și în suferință.

Credința în Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Care a venit în lume ca să tămăduiască „orice fel de boală și orice neputință” (Matei 10, 1), este cel mai important factor din viața unei persoane și, de asemenea, are o importanță covârșitoare în slujirea, tratarea și îngrijirea pacienților aflați sub crucea suferințelor.

Ori, în acest sens, experiența pandemică recentă reprezintă o dovadă clară pentru toți, când ne-a fost pus la încercare curajul personal, devotamentul, experiența profesională, priceperea, capacitatea de a rezista în fața acestui gen de provocări majore, cât și dacă putem noi oferi, în acest context cu totul special și complex, îngrijiri și susținere celor aflați în suferință.

Datorită medicilor, care au avut mai întâi de toate credință în Dumnezeu și trăire duhovnicească, am trecut cu bine împreună peste acest examen.

Medicii noștri sunt mâinile lucrătoare ale iubirii lui Dumnezeu, care realizează împreună cu preoții misionari din instituțiile medicale o colaborare și lucrare foarte frumoasă în oferirea sprijinului spiritual și consilierea medicală a pacienților.

Vă transmitem cu acest frumos prilej arhiereștile noastre binecuvântări și calde mulțumiri, dorindu-Vă deplină sănătate trupească și sufletească, înțelepciune de la Bunul Dumnezeu ca să aveți puterea de a veghea și mai departe, tot cu aceeași jertfire și desăvârșire față de sănătatea trupească a pacienților Dumneavoastră.

La mulți ani binecuvântați, stimați medici și farmaciști!

Cu aleasă recunoștință și profund respect,

Episcopul Ioan al Sorocii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *