În duminica a XXV-a după Cincizecime, PS IOAN, episcopul Sorocii a sfințit noul prestol al catedralei episcopale

La data de 26 noiembrie, duminica a XXV-a după Cincizecime, fiind și ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, Preasfințitul IOAN, episcopul Sorocii a liturghisit la catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Înainte de începerea Dumnezeieștii Liturghii a fost sfințit noul prestol al bisericii centrale a orașului.

La această rânduială liturgică alături de arhiereul vicar au participat prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului; prot. Alexandru ILESCU, chelar al catedralei, prot. Vadim PATRINICA, prot. Ștefan CĂLUGĂRU, prot. Iurie LUPAȘCU, pr. Eugeniu SPRINCEAN și protod. Anatolie COBZAC.

În această binecuvântată zi, la biserică au venit mulțime de enoriași soroceni și oaspeți ai urbei pentru a se ruga și Fericitei Matrona de Moscova, ale cărei fragmente din moaște sunt expuse la catedrala arhierească din Soroca.

La sfârșitul slujbei episcopul IOAN a mulțumit tuturor pentru participarea la sărbătoare, anunțând și despre începutul perioadei postului Nașterii Domnului, la data de 28 noiembrie.

În mod special, a exprimat profundă recunoștință Doamnei Svetlana DONESCU, ctitor al catedralei episcopale, care a oferit acest prestol, arătând multă generozitate creștinească.

În semn de prețuire, Doamnei Svetlana DONESCU i-a fost acordată înalta distincție bisericească ordinul „Fericita Agafia de la Cușelăuca”, gr.II.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *