În perioada 7-12 mai, a avut loc Drumul Crucii și al Pocăinței, în jurul raionului Florești

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, timp de cinci zile, în perioada 7-12 mai, cu post și rugăciuni, pelerini din diferite localități, au luat parte la procesiunea cu Icoana Maicii Domnului „Potolește întristările noastre” care a avut drept traseu pentru prima dată, localitățile de hotar ale raionului Florești.

Creștinii s-au rugat pentru pace, pentru bunăstare în lume și buna rânduire a vieții de zi cu zi, au luat parte la Sfinte Liturghii și acatiste însoțite de imne de Slavă și Mulțumire Preasfintei Treimi, Maicii Domnului și tuturor Sfinților.

La procesiune au participat, Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca, prot. mitr. Ioan Zîmbreanu, protopop de Florești, prot. Valeriu Bumbac, responsabil de organizarea procesiunii și un sobor de preoți înconjurați de mulțime de creștini.

Sf. Ambrozie“În călătorie vorbeşti cu folos pe drum dacă vorbeşti după voia lui Hristos, deoarece Hristos este Calea. Mergând, vorbeşte cu tine însuţi, vorbeşte-i lui Hristos”Scopul pelerinajului nu este acela de a călători dintr-un loc în altul pentru a ne satisface curiozitatea, ci este acela de a ne arăta dragostea faţă de Dumnezeu prin jertfa acelei călătorii care nu este întotdeauna uşoară, de a ne cunoaşte unii pe alţii, de a ne îmbogăţi sufleteşte şi de a învăţa unii de la alţii jertfelnicia şi iubirea care se văd în mănăstirile şi bisericile ridicate întru slava lui Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://ortodox.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *