Înălţarea Mântuitorului Hristos, prăznuită la Catedrala Mitropolitană

IMG_5229

În ziua celebrării Înălţării Mântuitorului Hristos, sau a Ispasului, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Vladimir, avându-l alături pe PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, precum şi pe slujitorii Catedralei Mitropolitane, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie praznicală, la care au participat nenumăraţi credincioşi dreptmăritori.

Tot astăzi, cu prilejul cinstirii Sfântului Apostol Ioan Teologul, Întâistătătorul i-a adresat PS Episcop Ioan un cuvânt de felicitare, însoţit de îndemnul pentru o slujire arhipăstorească îndelungată şi vrednică, în numele Domnului.

La serviciul divin de astăzi a fost prezent şi Preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Domnul Serafim Urechean, ctitor al Catedralei Mitropolitane, care a adus în dar sfântului lăcaş alese podoabe şi a urat enoriaşilor să se bucure de această măreaţă sărbătoare a creştinătăţii.

Mai târziu, Vlădica Vladimir a vizitat o expoziţie de icoane realizate de către deţinuţii din penitenciarele Republicii Moldova, desfăşurată în scuarul Catedralei.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *