Întâmpinarea Domnului celebrată la Catedrala mitropolitană

10

De sărbătoarea împărătească a Întâmpinării Domnului, cu binecuvîntarea ÎPS VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Chișinău.

În timpul Dumnezeieștii Liturghii, poporul dreptmăritor s-a rugat dimpreună cu Episcopul către Dumnezeu, pentru pace și bună înțelegere între oameni, după care, PS Episcop IOAN dimpreună cu soborul de preoți slujitori a săvârșit un Tedeum de mulțumire.

Întâmpinarea Domnului arată că Hristos este viaţa şi lumina oamenilor

Praznicul Întâmpinării Domnului arată că Hristos este viaţa şi lumina oamenilor şi că omul trebuie să ţintească spre dobândirea acestei lumini enipostatice şi a enipostaticei vieţi. Biserica înalţă rugăciunea: “Luminează-mi sufletul şi cu lumina simţită să văd limpede şi să Te vestesc pe Tine Dumnezeu“. Pentru ca omul să Îl propovăduiască pe Dumnezeu, trebuie mai întâi să Îl vadă cu limpezime. Numai cei care îl văd pe Dumnezeu sau măcar primesc experienţa celor ce văd se pot face îndrumători. Dar pentru ca omul să-L vadă pe Dumnezeu, trebuie mai întâi să primească iluminarea sufletului şi a simţurilor trupului. În acest fel, praznicul Întâmpinării Domnului se face praznic al întâmpinării fiecărui credincios”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *