Întrevedere cu rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” din Moldova, Dl Profesor Emil Ceban

Sâmbătă, 21 decembrie 2019, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a avut o întrevedere cu Domnul Profesor Emil Ceban, rectorul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Moldova.

La întâlnire au participat Episcopii vicari ai Mitropoliei Moldovei: PS Ioan de Soroca și PS Siluan de Orhei și Dl Eugen Chiriac.

În cadrul discuției Mitropolitul Vladimir a subliniat importanța dialogului dintre Biserică și Universitate.

„Dialogul dintre cunoașterea științifică și spiritualitate, dar și dintre Biserică și Universitate are rolul de a cultiva o comuniune de valori ale umanității inteligente și înțelepte”, a menționat Înaltpreasfinția Sa.

Totodată Domnul Profesor Emil Ceban a fost felicitat de către Mitropolit cu prilejul alegerii în funcția de rector al Universității, dorindu-i succese remarcabile în nobila și responsabila misiune conducătoare, încredințată de comunitatea universitară.

La rândul său, rectorul USMF a mulțumit Arhipăstorului și arhiereilor vicari pentru întâlnirea frățească, reiterând atitudinea Sa de respect față de instituția bisericească.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *