Liturghie arhierească în biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sănătăuca, Protopopiatul Florești

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sănătăuca, raionul Florești a fost săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, prilejuită de aducerea și oferirea în dar bisericii a Icoanei Maicii Domnului „Grabnic Ascultătoare” de către un grup de credincioși.

Slujba praznicală a fost condusă de către Episcopul Ioan de Soroca, alături de care s-au rugat prot. mitr. Ioan ZÎMBREANU, protopop al bisericilor din raionul Florești, prot. mitr. Pavel BRĂILEANU, parohul bisericii, soborul de preoți și creștinii veniți la sărbătoare.

În timpul vohodului mic, cu binecuvântarea Întâistătătorului, părintele paroh a fost decorat cu dreptul de a sluji Sfânta Liturghie cu Ușile Împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl nostru, iar clericul bisericii, prot. Alexandru BRĂILEANU cu dreptul de a purta mitră.

La sfârșitul slujbei arhiereul vicar a rostit cuvânt de învățătură, vorbindu-le enoriașilor despre cinstirea Maicii Domnului în tradiția ortodoxă, de asemenea, transmițându-le și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR.

La rândul lor, părintele protopop, dar și parohul bisericii au mulțumit arhiereului vicar pentru vizita întreprinsă și bucuria comuniunii euharistice.

La sfârșitul rânduielilor liturgice din biserică, Preasfințitul episcop sorocean a oficiat o panihidă la mormântul protoiereului Grigorie PÎSLARAȘ, care a fost duhovnic al comunității religioase din Sănătăuca perioadă de 40 de ani.

La mormântul părintelui s-au rugat fiul său, prot. Valerian PÎSLARAȘ și preoteasa regretatului, Alexandra PÎSLARAȘ, ajunsă prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu la venerabila vârstă de 95 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *