Mănăstirea Căpriana în veșminte de sărbătoare

IMG_3768

Astăzi Sfântă Mănăstire Căpriana a găzduit un fastuos serviciu divin cu participarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir și a Arhiereilor din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova, la care au participat nenumărați slujitori și pelerini din tot cuprinsul țării.

Serviciul divin a început cu sfințirea prestolului istoricului sfânt lăcaș din incinta așezământului monahal, în cinstea Adormirii Maicii Domnului. În continuare, arhiereii, clerul și poporul, având în frunte pe Întâistătătorul, s-au rugat cu evlavie Bunului Dumnezeu în timpul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, cerând mila Atotțiitorului și mulțumindu-I pentru necuprinsa-I îngăduință.

La final, Vlădica Vladimir a felicitat pe toți cei prezenți cu prilejul alesului praznic, mulțumindu-i Preacuviosului Părinte Stareț Filaret (Cuzmin) și întregii obști călugărești pentru grijă ce o poartă Sfintei Mănăstiri Căpriana și pentru primirea călduroasă, îndemnând ca și mai departe să fie la fel de râvnitori și de conștiincioși întru slujire.

La rândul său, Părintele Filaret a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru dragostea și grija părintească, pe care o poartă față de străvechea vatră monahală din inima Moldovei.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *