Mesajul de felicitare adresat cu prilejul Zilei Profesionale a Cadrelor Didactice

14-5

Stimaţi dascăli,

Iubiţi întru Hristos fraţi şi surori

            Graţie nobilei Dumneavoastră vocaţii pedagogice şi în virtutea misiunii indispensabile pe care o aveţi în procesul de formare a personalităţilor şi a caracterelor, vegheaţi cu multă luare aminte drumul dezvoltării intelectuale a fiecărui om, practic din cea mai fragedă pruncie şi până la maturitate.

            Pe tot parcursul acestei îndelungate căi a devenirii, Domniile Voastre sunteţi cei care, mergeţi înainte şi ţineţi sus, fără nicio clătinare făclia cunoştinţelor. În acest periplu, un loc de cinste îl ocupă şi profesorii de religie care, indiferent de greutăţile cu care s-au confruntat şi cu care, spre regret, se mai confuntă încă, l-au readus pe Hristos în şcoli, relansând învăţământul autohton pe făgaşul său firesc.

            Suntem ferm convinşi că anume armoniosul tandem dintre învăţământul laic şi cel religios stau la baza dezvoltării noastre sănătoase şi complete ca popor, stat şi nu în ultimul rând, oameni cu frică de Dumnezeu.

            Astfel, în zi de aleasă sărbătoare pentru Dumneavoastră – pedagogii ţării, Vă urăm să aveţi parte de inspiraţie, putere şi răbdare, spre a Vă continua munca edificatoare în slujba societăţii, aşa încât, prin activităţile bineplăcute pe care le întreprindeţi cu desăvârşit dezinteres şi dedicaţie, să se întărească temelia duhovnicească şi identitară a neamului nostru, spre a ne propăşi şi a dăinui în istorie.

La Mulţi Ani!

Cu arhierești binecuvântări,

IOAN,
EPISCOP DE SOROCA,
VICAR AL MITROPOLIEI CHIŞINĂULUI ŞI A ÎNTREGII MOLDOVE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *