Mesajul de felicitare al Episcopului Ioan de Soroca adresat cu prilejul Zilei profesionale a lucrătorilor din învăţământ

Dragi profesori,

De Ziua profesorului, marcată în fiecare an la 5 octombrie, venim cu profundă recunoştinţă către toţi dascălii care se nevoiesc pe acest nobil tărâm al cunoştinţelor şi al formării personalităţilor. Mii de pedagogi stau la straja creşterii noii generaţii.

Ziua Profesorului este una dintre cele mai frumoase sărbători, deoarece în viaţa fiecăruia dintre noi au fost profesori şi mentori datorită cărora ne-am realizat visele.

Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalităţii fiecărui copil este crucială. Aţi fost şi rămîneţi promotorii bunătăţii, demnităţii umane şi cei mai buni prieteni ai elevilor şi părinţilor. Profesorilor nu le-a fost niciodată uşor. De aceea profesează doar cei mai buni şi devotaţi cauzei de educare a oamenilor.

Tot mai mulţi profesori regăsim în instituţiile preuniversitare, care predau disciplina Religie. Nădăjduim că prin eforturi comune învăţăceii vor deveni mai aproape de cele sfinte şi dumnezeieşti şi vor însuşi ceea ce cultivă Biserica noastră drept-măritoare – dragostea jerfelnică.

Tuturor le dorim sănătate, răbdare, puteri şi abnegaţie.

Cu deosebit respect,

IOAN,
EPISCOP DE SOROCA,
VICAR AL MITROPOLIEI CHIŞINĂULUI ŞI A ÎNTREGII MOLDOVE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *