Mesajul de felicitare al Preasfințitului Ioan, Episcop de Soroca, cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copiilor

Ziua Internaţională a Copilului este un prilej de a sărbători în fiecare an puritatea şi inocenţa copilăriei.

Copiii sunt viitorul nostru şi ceea ce semănăm astăzi, vom culege mâine. Copiii sunt cea mai prețioasă avere a unei naţiuni, iar modul în care aceştia vor creşte şi vor evolua, devenind la rândul lor adulţi, reprezintă garanţia stabilităţii şi siguranţei generaţiilor viitoare.

„Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci a unora ca aceştia este Împărăţia lui Dumnezeu” (Marcu 10, 14). Acesta este motivul evanghelic pentru care Sfânta noastră Biserică a purtat de grijă, de la începuturi şi neobosit, tuturor generaţiilor de copii.

Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos a fost copil şi a cunoscut, în profunzime, firea omenească, ne-a transmis, prin Sfintele Evanghelii, preţuirea şi binecuvântarea Sa specială pentru copii, pentru cei nevinovaţi, curaţi, inocenţi.

În societatea secularizată de azi, aflată în criză economică și financiară, dar mai ales spirituală, în care familia creștină se confruntă cu grave probleme de ordin economic și moral, social și spiritual, apărarea, promovarea și consolidarea instituției sacre a familiei pe temelia valorilor evanghelice netrecătoare, pe bunătate și responsabilitate, pe demnitate și solidaritate trebuie să fie o preocupare permanentă a Bisericii și a societății întregi.

Împărtășind binecuvântarea Tatălui ceresc copiilor noștri, astăzi, de ziua lor, le urăm “La mulţi ani!” tuturor copiilor din țara noastră, dorindu-le să aibă parte numai de clipe de bucurie, înconjuraţi de căldura şi dragostea celor apropiaţi.

IOAN,
EPISCOP DE SOROCA,
VICAR AL MITROPOLIEI CHIŞINĂULUI ŞI A ÎNTREGII MOLDOVE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.