Pelerinaj la locurile sfinte din Kiev

În perioada 21 – 22 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit un pelerinaj în orașul Kiev.

În cadrul acestuia, episcopul Ioan a avut onoarea să fie primit de către Preafericitul ONUFRIE, Mitropolitul Kievului și a toată Ucraina, primind binecuvântările Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Apoi, vizitând Lavra „Adormirea Maicii Domnului”, s-a întâlnit cu starețul acestui așezământ Înaltpreasfințitul PAVEL, Mitropolit de Vâșgorod și Cernobâl.

În continuare, au mai fost vizitate și alte mănăstiri și biserici din capitala Ucrainei, arhiereul vicar, fiind primit de către Înaltpreasfințitul ALEXANDRU, Mitropolit de Pereiaslav-Hmelnițk și Vișniov și Înaltpreasfințitul DAMIAN, Arhiepiscop de Fastov.

La fel, în timpul acestei vizite de pelerinaj, episcopul Sorocii, însoțit fiind de către Protoiereului Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului, a avut o întrevedere cu Excelența Sa Ruslan BOLBOCEAN, Ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *