Preasfințitul Episcop Ioan, a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, în catedrala episcopală a orașului Soroca

Mulţumim ţie, mărite Apostole Andrei, noi, neamurile cele de tine luminate şi de pe pământ la ceruri de tine ridicate, că de la slujirea vrăjmaşului depărtându-ne, ne-am făcut împreună locuitori cu sfinţii îngeri şi părtaşi ai slavei Domnului. (Icosul al 12-lea)

Luni, 13 decembrie 2021, zi de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca a oficiat Dumnezeiasca Liturghie în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

Preasfinția Sa a relatat enoriașilor prezenți, viața și activitatea Sfântului Apostol Andrei, cel ce a propăvăduit Evanghelia și a încreștinat neamul nostru.

Datori suntem noi creștinii a aduce slavă, cinste și închinăciune către toți sfinții, de vreme ce ei, bine viețuind și toate poruncile lui Dumnezeu păzindu-le, s-au făcut prieteni de aproape ai Lui. Căci, învrednicindu-se de împărăția cerurilor și fiind aproape de Dânsul, acum se roagă de-a pururea pentru mântuirea și ocrotirea noastră.

Sfântul Andrei întărea pe cei ce credeau în Hristos, îi îmbărbăta spre răbdarea muncilor vremelnice, învățându-i că nu este vrednică nicio muncă a vremii de acum pe lângă răsplătirea bunătăților celor ce vor să fie.

La final, Preasfinția Sa a felicitat pe toți cei ce poartă numele și hramul casei în cinstea Sf. Ap. Andrei, dorindule sănătate, spor în credință și binecuvântare de la Dumnezeu.

Sfinte Apostole Andrei, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *