Preoții Vicariatului Soroca întruniți în ședință ordinară

La data de 30 ianuarie 2019, Episcopul Ioan de Soroca a prezidat adunarea preoților Vicariatului Soroca. Ședința s-a desfășurat în biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

În debutul întrunirii, arhiereul vicar a primit felicitări cu prilejul zilei de naștere din partea clericilor prezenți. Apoi, au fost abordate subiectele anunțate pe ordinea de zi.

S-a stabilit sprijinirea materială a parohiilor mici de către bisericile din mediul urban și cele din localitățile mari, astfel, zece parohii din satele raionului vor fi susținute în toate activitățile cu caracter pastoral-misionar, social-filnatropic și cultural.

Un alt subiect supus dezbaterilor a fost cu referință la identificarea a paisprezece familii cu mulți copii, care vor primi periodic ajutor material din partea Episcopului Sorocii și a Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate al Mitropoliei Moldovei. Totodată, s-a aprobat programul activităților culturale pentru primul semestru al anului 2020.

La finele adunării, preoții soroceni au avut un dialog cu doamna Alla Pilipețcaia, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și domnul Veaceslav Rusnac, Președintele raionului Soroca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *