Serviciul divin în biserica „Sf. Parascheva” din or. Strășeni, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii și a orașului

img_6045

În ziua prăznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Parascheva” din or. Strășeni, cu prilejul sărbătoririi hramului bisericii și a orașului.

Alături de Întâistătător s-a rugat PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Prot. mitr. Victor Mihalachi, Protopop de Strășeni, Prot. mitr. Veaceslav Cazacu, parohul bisericii „Sf. Parascheva”, precum și un impunător sobor preoțesc.

La eveniment a participat Dl Mihail Popa, președintele raionului Strășeni, împreună cu câțiva reprezentați ai autorităților publice locale.

La Vohodul mic, ÎPS Mitropolit Vladimir a decorat mai mulți slujiori din cadrul Protopopiatului Strășeni, în semn de recunoștință și pentru eforturile depuse întru propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova:

Prot. mitr. Victor Mihalachi, Protopop de Strășeni – „Sf. Paisie Velicicovski” de gr.II.
Prot. mitr. Veaceslav Cazacu, parohul bisericii „Sf. Parascheva” din or. Strășeni – Ordinul „Sf. Binecredinciosul Ștefan cel Mare”.
Prot. Petru Eșanu, clericul bisericii „Sf. Parascheva” din or. Strășeni – dreptul de a purta paliță.
Prot. Ioan Goncear, paroh al bisericii „Adormirea Maicii Domnului” s. Ghelăuza, r. Strășeni – dreptul de a purta paliță.
Iereul Ioan Buciuceanu, clericul bisericii „Sf. Parascheva” din or. Strășeni – dreptul de a purta camilafcă.
După Liturghie a fost oficiat un Tedeum de mulțumire către Sfânta Cuvioasa Parascheva – Ocrotitoarea Moldovei și a or. Strășeni, iar mai târziu, Înaltpreasfințitul Vladimir i-a felicitat pe credincioși cu ocazia hramului și a îndemnat adunarea binecredincioasă să ia aminte și mai departe la învățătura Sfintei Scripturi.

La rândul său, părintele Veaceslav Cazacu a mulțumit Arhipăstorului și Episcopului Vicar pentru bunăvoința părintească și le-a adus în dar câte un set de veșminte arhierești, confecționate în atelierul parohiei „Sf. Parascheva”.

Mai târziu, în amintirea acestei frumoase zile, Vlădica Vladimir a împărțit credincioșilor iconițe cu chipul Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni), de la mănăstirea Căpriana și a Sfintei Fericite Agafia, de la mănăstirea Cușelăuca, canonizați recent de către Biserica Ortodoxă din Moldova.

Sursa: www.mitropolia.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *