Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Soroca de sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli

Mai marilor Voievozi ai lui Dumnezeu, slujitorilor Dumnezeieştii Slave, povăţuitorii oamenilor şi Căpeteniile îngerilor, cereţi pentru noi ceea ce este de folos şi mare milă, ca nişte mai mari Voievozi ai celor fără de trup. (Condac gl. 2)

Preasfințitul Ioan de Soroca, Episcop-vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a săvârșit luni, 21 noiembrie, Sfânta și Dumnezeeasca Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în Catedrala Episcopală din mun. Soroca de sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli: Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Egudiil şi Varahiil.

Pentru a învinge răul ni se cere o atitudine hotărâtă asemănătoare cu aceea a Sfinţilor Arhangheli, a căror prăznuire o săvârşim azi. Adică să iubim pe Dumnezeul nostru, să iubim virtutea şi să ne opunem păcatului.

Nu numai atât, în rugăciunile ce se aduc de noi să cerem ajutorul şi sprijinul Sfinţilor Îngeri spre a putea nădăjdui la câştigarea fericirii veşnice.

Cinstind îngerii îndepărtăm de la noi puterea răului şi prin aceasta cinstim pe însuşi Dumnezeu, căci El i-a cinstit mai înainte făcându-i părtaşi celor mai mari străluciri cereşti. Ei vor fi cei mai buni mărturisitori pentru noi înaintea dreptului judecător. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *