Sfânta Liturghie praznicală cu prilejul aniversării a șapte ani de la întronizarea Preafericitului ONUFRIE, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine

Marți, 17 august 2021, în ziua aniversării a șapte ani de la întronizarea Preafericitului ONUFRIE, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Ucraina, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicarul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, a participat la Sfânta Liturghie praznicală, oficiată în Lavra „Adormirea Maicii Domnului” din Kiev.

La finalul Sfintei Liturghii, Episcopul Ioan a adresat mesaj de felicitare Preafericitului Mitropolit ONUFRIE din partea episcopatului, clerului și drept-măritorului popor al Moldovei.

Mitropolitul ONUFRIE (Berezovsky) s-a nascut in anul 1944 în familia unui preot din regiunea Cernăuți. La data de 9 decembrie 1990 a fost hirotonit arhiereu și ales în funcția de Episcop al Cernăuților și Bucovinei.

La data de 28 iulie 1994 a fost ridicat la treapta de arhiepiscop și membru permanent al Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene, iar pe 22 noiembrie 2000 este ales Mitropolit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *