Sfânta Liturghie și Prohodul robului lui Dumnezeu Vadim Mișin, la mănăstirea „Învierea Domnului” din Capitală

2

Joi, 20 octombrie, cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Prohodul robului lui Dumnezeu Vadim Mișin, la mănăstirea „Învierea Domnului” din mun. Chișinău.

General-maior de poliție și om politic din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 1998 până în 2014 și președinte al partidului «Renaștere», robul lui Dumnezeu Vadim a fost ctitorul principal al bisericii „Învierea Domnului”, contribuind decisiv la înălțarea acestui sfânt lăcaș, care acum face parte din Complexul-monahal „Învierea Domnului” din incinta cimitirului „Sf. Lazăr” al Capitalei.

La slujbă, alături de Episcopul vicar și preoți s-au rugat pentru odihna cu drepții a răposatului, soția, copiii, rudele, apropiații, prietenii și toți cei care l-au cunoscut, iubit și apreciat.

După slujbă, Preasfințitul Ioan a rostit un necrolog în care a îndemnat rudele și prietenii răposatului să se roage neîncetat pentru odihna în binecuvântatele locașuri cerești a sufletului său și să păstreze vie amintirea tuturor faptelor pilduitoare creștinești pe care le-a lăsat în urma sa nou-adormitul robul lui Dumnezeu Vadim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *