Sfințirea bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Napadova, raionul Florești

Sâmbătă, 10 august 2019, Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a sfințit biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Napadova, raionul Florești.

În dimineața zilei, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a fost întâmpinat de către Prot. mitr. Ilie Munteanu, protopop al bisericilor din raionul Florești, împreună cu sobor de slujitori și enoriașii, după care a urmat slujba de sfințire a prestolului și a locașului de cult.

Sfânta Masă a fost ctitorită de către familia protoiereului Vasile Șestovschi, fost paroh al bisericii din Napadova.

La vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, parohul bisericii, Preotul Ciprian Boian a fost decorat cu înalta distincție bisericească – dreptul de a purta Cruce cu pietre scumpe. Iar, Duhovnicul Protopopiatulului Florești, Protoiereul Carp Cebotaru a primit binecuvântarea de a purta Mitră.

După Liturghie, Episcopul Ioan a felicitat adunarea drept-măritoare și a transmis mesajul părintesc și de binecuvântare al Mitropolitului Vladimir, după care a fost oficiat un Tedeum de mulțumire.

Părintele protopop și parohul bisericii au mulțumit pentru vizită și pentru bunăvoința Preasfințitului Părinte Ioan de a sluji în această zi, în mijlocul creștinilor din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, dar și pentru binecuvântările transmise din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Vladimir.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul de preoți al Protopopiatului Florești.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *