Slujbă Praznicală în orașul Vinița

15

La data de 14 septembrie, ziua prăznuirii Sfîntului Simeon Stîlpnicul, a Tuturor Sfinților care au proslăvit pămîntul Viniței, dar și a marcării noului an bisericesc, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, am participat la slujba praznicală oficiată în Catedrala mitropolitană „Schimbarea la Față a Domnului” din orașul Vinița, Ucraina, de către Preafericitul ONUFRIE, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, căruia i-au coliturghisit arhierei din Ucraina, Moldova, Bielarusi și Polonia, la fel și preoți din diferite regiuni.

Din partea Mitropoliei Moldovei au mai participat Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni și Preasfințitul NICODIM, Episcop de Edineț și Briceni.

Cu prilejul serbării Sfîntului ocrotitor, am transmis Înaltpreasfințitului SIMEON, Mitropolit de Vinița și Bar, mesajul de felicitare a Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, dar și distincția ordinul „Cuv. Paisie Velicicovski”, gr.II.

Creștinii prezenți la această sărbătoare au înălțat rugăciuni pentru pace și liniște în lumea întreagă, mulțumind lui Dumnezeu și Sfinților Săi pentru toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *