Sorocenii au sărbătorit Învierea Domnului la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”

Numeroși soroceni au fost prezenți, în noaptea pascală, la Slujba de Înviere de la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul cetate Soroca. 

Împreună cu un sobor de preoți și diaconi, Preasfinţitul Părinte Ioan, Episcopul Sorocii, Vicarul Mitropoliei Moldovei a oficiat începutul slujbei de Înviere în pridvorul Catedralei, după care a săvârșit Utrenia pascală și Sfânta Liturghie în locașul de cult.

Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte și Mitropolit Vladimir, toate eparhile din ţară, printre care şi Vicariatul de Soroca, s-au împărtăşit de Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, adusă de o delegaţie condusă de Întâistătătorul Bisericii noastre.

Cu prilejul prealuminatului și mântuitorului praznic al Învierii Domnului, după Sfânta Evanghelie din cadrul dumnezeieștii Liturghii, Episcopul Ioan a dat citire Pastoralei Înaltpreasfințitului Părinte Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Frumusețea slujirii arhierești a fost împodobită de cântările speciale ale acestei zile, răspunsurile la strană fiind date de corul Catedralei.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Ioan a binecuvântat ofrandele de sărbătoare aduse de credincioși și a adresat un cuvânt de învățătură, de binecuvântare și felicitare, prilejuit de mărețul praznic al Învierii Domnului, celor au avut dragostea și răbdarea de a petrece noaptea binecuvântată în atmosfera de rugăciune specifică acestei zile, după care, conform tradiției îndătinate, a ciocnit un ou roșu cu fiecare dintre cei prezenți, rostind salutul pascal „Hristos a înviat!”.

Prin Înviere, moartea care părea fără sfârşit, a fost surpată şi nimicită de Viaţa cea veşnică. Întunericul păcatului a fost biruit de Hristos, Mântuitorul nostru. De aceea, Învierea Domnului este tăria tuturor credincioşilor, ea străluceşte pe cerul duhovnicesc al credinţei, a spus Preasfinția Sa.

Totodată, Ierarhul a transmis credincioşilor să prăznuiască aceste zile ale Sfintelor Paşti cu pace, bucurie și în bună înțelegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *