Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Cușelăuca

De ziua prăznuirii Icoanei Maicii Domnului „Cea cu trei mâini”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Cușelăuca.

Alături de arhiereul vicar s-au rugat Egumena VERA (Spinei), stareța mănăstirii, protoiereul Nicolae CRAVEȚ, protopop și secretar al Vicariatului de Soroca, preoți din diferite protopopiate, obștea monahală și credincioși-pelerini.

În timpul vohodului mic, protoiereul mitrofor Vitalie ANDRIUȚA, parohul bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din satul Rublenița, raionul Soroca, cu prilejul aniversării a 40 de ani ai vieții și 20 de ani de slujire clericală a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc”, gr. III.

La sfârșitul Liturghiei, vlădica Ioan a rostit cuvânt de învățătură, reliefând istoricul Icoanei Maicii Domnului „Cea cu trei mâini”, apoi a felicitat-o pe maica stareță, Egumena VERA, cu ocazia zilei de naștere, oferindu-i în dar o icoană a Maicii Domnului „Trichirusa”, transmițând și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR.

Către toți cei prezenți s-a adresat și maica Egumenă, mulțumindu-le pentru participare la slujba praznicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *