Episcopul Ioan al Sorocii a fost primit în vizită de către Primarul orașului Padova din Italia

Luni, 18 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Episcopul Ioan al Sorocii a întreprins o vizită în orașul Padova din Italia.

Preasfinția Sa a avut o întrevedere cu Primarul acestei urbe, Dl Sergio GIORDANI.

În cadrul întâlnirii Preasfințitul Ioan a transmis edilului orașului mesajul de recunoștință din partea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR pentru atitudinea prietenoasă și sprijinitoare arătată conaționalilor noștri stabiliți în această regiune italiană.

Vlădica a vorbit și despre întâlnirile Mitropolitului nostru cu comunitatea moldovenească din Padova, ce au avut loc în anii 2007 și 2013.

Totodată, arhiereul vicar a lansat din partea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova invitație Domnului Primar de a vizita Republica Moldova.

Domnia Sa a mulțumit episcopului pentru vizită și invitația făcută, dând asigurări că și în continuare va susține proiectele culturale, sociale și religioase ale diasporei moldovenești, care se arată a fi una foarte activă.

Domnului Sergio GIORDANI i-a fost înmânat de către episcopul Ioan ordinul mitropolitan „Sfântul Ștefan cel Mare”, gr.II, iar Dl Tiziano ROSSETTO, a primit ordinul „Sfântul Ierarh Petru Movilă”, gr.II.

La întâlnire a participat și protoiereul Vasile ȘESTOVSCHI, parohul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din orașul Padova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *