Noua comunitate parohială „Întâmpinarea Domnului” din orașul Sângera și-a serbat hramul

În anul 2018, la inițiativa și cu străduința unui grup de credincioși din orașul Sângera, dar și a părintelui Daniel BURUIANĂ, în această localitate a fost constituită o nouă comunitate bisericească cu hramul „Întâmpinarea Domnului”.

Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove a acordat părintească binecuvântare în vederea edificării noului locaș de închinare, iar preotul Daniel BURUIANĂ a fost numit paroh și conducător al lucrărilor.

În a doua parte a zilei de 15 februarie, Preasfințitul episcop Ioan al Sorocii, având binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, a întreprins o vizită în noua parohie „Întâmpinarea Domnului” din orașul Sângera pentru a consemna împreună cu preoții și creștinii prezenți sărbătoarea hramului.

Astfel, în paraclisul „Sfântul Serafim de la Sarov” a fost slujit Acatistul Praznicului, apoi episcopul vicar s-a adresat celor prezenți cu un cuvânt de învățătură și de felicitare, transmițându-le și mesajul părintesc al Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR.

Părintele paroh Daniel a mulțumit Preasfinției Sale, preoților și credincioșilor pentru participare la sărbătoarea comunității, relatând și despre următoarele etape ale lucrărilor propuse.

Creștinii prezenți și-au exprimat bucuria înființării noii parohii în această latură a orașului Sângera, având certitudinea că noua biserică îi va apropia de cele sfinte și mântuitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *