Mesajul de condoleanţe al PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, în legătură cu trecerea la cele veşnice a părintelui protoiereu mitrofor Nicolae Panas

Cu întristare am aflat de plecarea din această viață a părintelui protoiereu mitrofor Nicolae Panas, clericul bisericii „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Soroca.

Nădăjduim că Bunul şi Milostivul Dumnezeu va primi sufletul nou-adormitului Său slujitor în corturile drepţilor şi îi va răsplăti strădaniile sale omeneşti pentru cele sfinte şi dumnezeieşti!

Celor care se roagă pentru odihna nou-adormitului rob al lui Dumnezeu, Protoiereul Nicolae, ne alăturăm și noi, transmițând rudelor îndurerate regretele noastre și sincerele condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

IOAN,
EPISCOP DE SOROCA,
VICAR AL MITROPOLIEI CHIŞINĂULUI ŞI A ÎNTREGII MOLDOVE

* * *

Slujba de înmormântare va fi oficiată de un sobor preoțesc din cadrul Vicariatului de Soroca, miercuri, 7 martie 2018, începând cu ora 8.00, în biserica „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Soroca. 

 * * *

Părintele Nicolae Panas s-a născut la data de 25 decembrie 1941, în s. Trifăuți, r. Soroca, într-o familie de creștini ortodocși.

La data de 2 martie, 1991 a fost hirotonit în treapta de diacon, iar la 30 iunie 1991, s-a învrednicit de a fi hirotonit în demnitatea de preot.

Pe parcursul activității sale pastorale și-a îndeplinit sârguincios misiunea preoţească, în următoarele parohii: biserica „Sf. Vineri”, Chișinău, biserica „Tuturor Sfinților”, Chișinău, biserica „Sf. Dimitrie”, Soroca.

Între anii 1995-1999 a îndeplinit fucția administrativă de Protopop al bisericilor din raionul Soroca.

Părintele Nicolae Panas v-a fi înmormântat în curtea bisericii din satul natal Trifăuți, raionul Soroca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *