Episcopul Ioan al Sorocii a vizitat parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Văsieni, raionul Ialoveni


Vineri, 10 mai 2024, după participarea la Sfânta Liturghie, săvârșită la mănăstirea Ciuflea din municipiul Chișinău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, episcopul Ioan al Sorocii a vizitat parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din satul Văsieni, raionul Ialoveni.

La intrarea în localitate am fost întâmpinat de către părintele protopop Anatolie Stefanov și părintele paroh Eugen Sprincean.

În continuare ierarhul a săvârșit rânduiala sfințirii unui paraclis, construit la marginea satului, a unei răstigniri și a unui izvor.

Totodată s-a desfășurat Festivalul de tradiții pascale „Leagănul Învierii”, în cadrul căruia au evoluat mai multe colective corale din satele raionului, intonând cântări pascale.

La slujba de sfințire au participat: un sobor de preoți, primarul localității, dl Sergiu Candu, credincioși din diferite sate ale raionului Ialoveni.

Adresându-se celor prezenți, episcopul a transmis mesajul de felicitare cu ocazia Praznicului Învierii Domnului, al Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, totodată, apreciind munca depusă de către părintele Eugen Sprincean în cadrul parohiei, dar mai ales în vederea înălțării acestui paraclis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *