Episcopul Ioan de Soroca și Drochia a coliturghisit la prima Sfântă Liturghie a episcopului Nicolae din orașul său catedră – Ceadîr-Lunga

Înaltpreasfințitul Anatolie, arhiepiscop de Cahul și Comrat a liturghisit în Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei), în parohia ”Icoana Maicii Domnului de Kazani” din or. Ceadîr-Lunga.

Chiriarhului i-a coliturghisit Preasfințitul Ioan, episcop de Soroca și Drochia, Preasfințitul Nicolae, episcop de Ceadîr-Lunga, vicar eparhial, prot. mitr. Serghie Lazarev, parohul bisericii, prot. mitr. Petru Cheleș, protopop de Comrat, PC arhim. Luca (Lozovanu), duhovnicul-administrator al mănăstirii ”Nașterea Maicii Domnului” din or. Taraclia și un sobor de preoți și diaconi.

Serviciul divin de astăzi este prilejuit de prezentarea oficială credincioșilor și prima liturghie în Ceadîr-Lunga a episcopului-vicar, Preasfințitul Nicolae care va avea catedra în această biserică ce astăzi a găzduit vizita ierarhilor și săvârșirea Sfintei Liturghii.

Episcopul Nicolae a fost felicitat de către chiriarhul său, arhiepiscopul Anatolie în subordinea căruia v-a fi Preasfinția Sa, de asemenea a primit felicitări și de la episcopul Ioan, preoții și enoriașii prezenți la eveniment.

În încheierea Sfintei Liturghii, episcopul-vicar a mulțumit tuturor pentru călduroasa primire și dragoste pe care au manifestat-o credincioșii prezenți asigurând-ui de buna înțelegere și conlucrare la toate lucrurile bune și spre folosul binecredincioșilor creștini și a sfintei Biserici, pentru mântuirea sufletelor și bucuria trăirii în Hristos și cu Hristos.

Sursa: https://episcopiasud.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *