Cineva a creat un cont fals al PS Ioan Moșneguțu și cere bani cu împrumut

Persoane necunoscute au creat un cont fals pe Facebook cu numele Ioan Moșneguțu și cer bani cu împrumut. Atenție, acesta este un caz de escrocherie și vă îndemnăm să raportați astfel de cazuri Facebook-ului și persoanelor reale contactându-i telefonic sau pe conturile la care ați mai comunicat anterior. Iată opinia PS Ioan, Episcop de Soroca, referitor la acest caz:

Mă adresez prietenilor și urmăritorilor de pe Facebook, în legătură cu crearea unui cont fals din numele meu pe această platformă, dorind să aduc tuturor la cunoștință două lucruri foarte importante: primul – nu am solicitat și nu voi solicita nimănui niciodată bani pe rețelele de socializare și al doilea –  din respect pentru interlocutorii mei, atât în comunicarea orală, cât și în cea scrisă, țin cont cu strictețe de normele ortografice și ortoepice ale limbii române și ale celorlalte limbi pe care le cunosc. Subliniez acest lucru având în vedere că mesajele false scrise din numele meu abundă în greșeli rușinoase până și pentru un elev de clase primare.

În situația creată, le mulțumesc pentru vigilență celor care m-au atenționat despre apariția acestui cont abuziv și vreau să menționez că actul de înșelătorie a fost raportat conform procedurilor de rigoare către platforma Facebook.

Dragi prieteni, pe lângă numeroasele beneficii pe care ni le aduce comunicarea online, aceasta presupune și nenumărate riscuri provocate de răuvoitorii care prin metode tot mai sofisticate încearcă să intre în viețile și buzunarele oamenilor. Iată de ce, vă îndemn să fiți extrem de atenți ce site-uri accesați și cui și ce informații oferiți. În cazul în care aveți cel mai mic dubiu referitor la un mesaj primit sau la autenticitatea unui site pe care urmează să îl accesați, este cel mai înțelept să lăsați mesajul fără răspuns și să nu accesați site-ul în cauză, pentru că acum, mai mult ca oricând, ni se cere să fim cu ochii în patru și să dăm dovadă de o înaltă conduită a prezenței noastre on-line. Dumnezeu să ne dăruiască tuturor minte limpede, iar celor care fac asemenea nelegiuiri, să le dea iertare și înțelegere a marelui păcat pe care îl fac abuzând de încrederea semenilor.

† IOAN, 
EPISCOP DE SOROCA
VICAR AL MITROPOLIEI CHIȘINĂULUI ȘI A ÎNTREGII MOLDOVE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *