În Duminica Fiului Risipitor, PS Ioan, Episcop de Soroca a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În Duminica Fiului Risipitor, 20 februarie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din orașul Chișinău.

La predică, Episcopul Ioan  a vorbit despre pocăinţă ca schimbare a modului de a gândi şi de a trăi, menționând că pilda consemnată în textul biblic duminical este mare mărturie a iubirii nemărginite a Tatălui ceresc.

În acest context, vorbind despre înțelesul teologic și existențial al Pildei Fiului Risipitor, Episcopul Sorocii a evidențiat responsabilitatea și demnitatea de care, la un moment dat, dă dovadă Fiul risipitor, în cadrul manifestării libertății sale, dreptatea fără iubire a fiului cel mare.

Duminica viitoare Biserica Ortodoxă se va afla în cea de-a treia Duminică pregătitoare pentru Postul Mare, a Înfricoşătoarei Judecăţi, sau a lăsatului sec de carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *