Episcopul Ioan a citit a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Soroca

În seara zilei de miercuri, 1 martie, episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Pavecernița cea Mare cu a treia parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din orașul Soroca împreună cu părintele paroh Nicolae Craveț, protopop de Soroca și secretar al Vicariatului.

Enoriașii acestei biserici sorocene au venit să pună început bun acestei perioade de înfrânare şi de sporire a rugăciunii pentru purificare şi sporire duhovnicească.

Chipul fiecărui creştin vorbea de trăirea profundă a acestor momente sobre şi solemne, ce au puterea de a transpune pe cei cu credinţa vie şi curată într-un alt spaţiu, străin de grijile şi preocupările lumeşti.

Canonul citit în această seară cât și toate celelalte rugăciuni și servicii divine tipice Postului Mare, au menirea de a ajuta creștinul să dobândească pocăința cea adevărată și smerenia, de aceea toți credincioșii sunt chemați la sfintele biserici pentru a se apropia de Dumnezeu și pentru a trăi Cuvântul Evangheliei.

Cuvioase Părinte Andree, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *