Episcopul Ioan al Sorocii a săvârșit Sfânta Liturghie în duminica a 36-a după Pogorârea Sfântului Duh, la catedrala mitropolitană din Chișinău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, episcopul-vicar, Preasfințitul Ioan al Sorocii a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în duminica a 36-a după Pogorârea Sfântului Duh și ziua pomenirii mutării moaștelor Sfântului Ignatie Teoforul, episcopul Antiohiei, 11 februarie 2024, la catedrala mitropolitană ”Nașterea Domnului” din capitală.

După citirea pericopei evanghelice, ierarhul a relatat credincioșilor, înțelesul ei care ne vorbește despre o femeie din părţile Tirului şi Sidonului, ce a venit la Mântuitorul şi L-a rugat stărui­tor să vindece pe fiica ei care era stăpânită de diavol.

Iată un exemplu vrednic de urmat de către toţi părinţii vremu­rilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor. Să se roage nu numai pentru tămăduirea lor de bolile trupeşti ci mai ales de bolile lor sufleteşti care devin din ce în ce mai multe, mai mari şi mai grele. Să nu înceteze părinţii a se ruga „Doctoru­lui sufletelor şi al trupurilor”.

Este uşor de înţeles că atât de mult şi stăruitor se ruga această femeie încât a înduioşat şi pe Sfinţii Apostoli, încât cu toţii într-un cuget s-au apropiat de învăţătorul lor şi L-au rugat: „Slobozeşte-o că strigă în urma noastră” (Matei XV, 23).

Credinţa aceasta mare şi încercată a fost răsplătită de Domnul cu prisosinţă. Pe lângă faptul că o laudă pentru credinţa ei: „O, femeie, mare este credinţa ta” Mântuitorul îşi descoperă bunătatea, dragostea faţă de creaturile Sale şi mila Sa, căci îndată îi îndeplineşte rugăciunea spunându-i: „fie ţie după cum voieşti, şi s-a tămăduit fiica ei din ceasul acela”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *