Episcopul Ioan a liturghisit de Sărbătoarea Nașterii Domnului, în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca

Naşterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoştinţei; că întru dânsa cei ce slujeau stelelor de la Stea s-au învăţat să se închine Ţie, Soarelui dreptăţii şi să Te cunoască pe Tine, Răsăritul Cel de sus, Doamne, Slavă Ţie! (Tropar glasul 4)

Episcopul Ioan de Soroca a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur în ziua Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, 7 ianuarie 2023, în catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca.

La slujba praznicală au participat clericii catedralei, protosinghelul Ghelasie (Vizireanu) și ieromonahul Partenie (Chioru), de la mănăstirea Sitaru din cadrul arhiepiscopiei Bucureștilor, credincioși soroceni și din alte localități.

În timpul vohodului mic protoiereii Ștefan Călugăru și Iurie Lupașcu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, au fost decorați cu dreptul de a purta mitră.

După Liturghie ierarhul a adresat un mesaj de felicitare tuturor celor prezenți la slujbă, iar mai apoi, a primit cetele de colindători.

Toți copiii veniți astăzi la Catedrala arhierească din Soroca, au primit daruri cu ocazia sărbătorii Nașterii Pruncului Mântuitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *