Prin Sfânta Liturghie, episcopul Ioan de Soroca a aniversat opt ani în treapta de arhiereu

Miercuri, 8 martie, în ziua pomenirii Sfântului Policarp al Smirnei și a Fericitei Matrona din Moscova, PS Ioan, episcop de Soroca, vicar al Mitropoliei Moldovei a săvârșit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

Alături de Episcopul Sorocii au coliturghist: prot. mitr. Nicolae Craveț, protopop și secretar al Vicariatului Soroca și un sobor de preoți și diaconi.

La împlinirea a opt ani de la hirotonia în treapta de arhiereu, episcopul Ioan a fost felicitat de către cler și credincioși. Preasfinţia Sa a fost hirotonit în urmă cu opt ani la data de 8 martie 2015 în treapta de Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove, în biserica „Învierea Domnului” din cadrul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din orașul Moscova, de către Preafericitul Patriarh Kiril.

***

Sfântul, slăvitul și sfințitul mucenic Policarp a fost episcop al Smirnei și unul din Părinții apostolici. S-a născut între anii 69 și 81 d.Hr. și a mucenicit între anii 155 și 167. L-a cunoscut personal pe sfântul apostol și evanghelist Ioan.

Sfânta Matrona s-a născut în anul 1881, în satul Sebino din ţinutul rusesc Tula. Deși a venit pe lume fără darul vederii și a pierdut folosirea picioarelor de la vârsta de 17 ani, datorită vieții sale ascetice și rugăciunii necontenite, Dumnezeu a învrednicit-o de darurile vederii înainte și al facerii de minuni. Moaştele Sfintei Matrona au fost descoperite în data de 8 martie 1998.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *